vrijdag 15 oktober 2010

Blogtime!

Weer een hoop gebeurd sinds mijn laatste blog! Even terug dus naar twee weken geleden, WK wielrennen Geelong. Op zaterdag moesten de dames aan de bak, en een oud-klasgenootje van mij reed mee! Dus die ging ik aanmoedigen! Op facebook zag ik toevallig dat nog twee Nederlanders, Guido en Marieke (ook Brabanders), ook naar de wedstrijd gingen kijken in Geelong. Dus we hadden afgesproken om samen te gaan kijken op zaterdag. Het was prachtig weer dat weekend, dus lekker in de korte broek! Op het station van Geelong afgesproken met Guido en Marieke en daarna naar de start! Daar stond Noortje, samen met het Nederlandse team, al klaar om het podium op te gaan om startlijst te tekenen, dus precies op tijd!

We besloten daarna om het hele rondje te gaan lopen (16 km), zodat we ze op verschillende plekken konden zien! Het parcours was best heuvelachtig, met twee steile klimmen… afzien dus voor de wielrenners! Nederland deed het erg goed en Noortje zat in de laatste ronde nog helemaal voorin..., de kansen voor Nederland leken goed, met name voor Marianne Vos! We konden helaas niet op tijd terug zijn bij de finish, maar we ‘crushten’ op een groot veld met een groot scherm voor de laatste ronde… spannend! Het leek erop of twee rensters gingen uitmaken wie wereldkampioen ging worden, maar toen kwam de prachtige jump van Marianne… ze ging de twee voorbij… alleen zat er die verdomde Italiaan in haar wiel… weer 2e… balen dus…

Maar het was wel een hele mooie dag, goed om weer een dagje in ‘Dutch’ te praten, of zelfs in ut Brabants! Marieke had zelf ‘vroeger’ ook veel gefietst en kende een hoop rensters…, en daarnaast bleek zij het zusje te zijn van Koen de Kort, wat ik van tevoren niet wist… Dat was wel heel gaaf, want Koen moest op zondag aan de bak voor Nederland! Dus op zondag weer afgesproken om met hun te gaan kijken… Snel naar huis - de klok werd verzet - en morgenvroeg naar de start at FedSquare in Melbourne.

De volgende ochtend dus op tijd uit te veren, uurtje te vroeg zelfs want m’n klok verzet zich blijkbaar automatisch, haha! Op FedSquare weer ‘gemeet’ met Guido en Marieke, en ook de vriendin van Koen de Kort, Kaitlin, die Australische is, en haar moeder en vriendin waren daar inclusief nog wat kennissen en familie… Vlakbij FedSquare zagen we de oranje tenues bij de bus staan, en het was erg druk bij de teampresentaties. De start was ook echt superdruk, Australians love all sports!!

Na de start weer met de trein naar Geelong en daar na enig rondlopen uiteindelijk een goed plekje gevonden langs het parcours, vlak achter de finish bij een Griekse taverne. Lekker genieten van het zonnetje, vlaggen ophangen voor Koen en natuurlijk Nederland aanmoedigen! De laatste ronde bekeken in een klein café, waar een aantal Belgen zagen hoe Gilbert werd ingehaald, wij nog even dachten dat Terpstra ging winnen, maar uiteindelijk een Noor, Hushovd, er met de winst vandoor ging… een mooie winnaar denk ik! Kaitlin had ons die avond uitgenodigd voor een houseparty, dus dat wilden wij ook nog wel even meemaken…. Het was in een penthouse op Southbank, echt een superdelux appartement, niet normaal uitzicht, goede dj, champagne, én het Nederlandse team (alle renners, plus coach, Breukink) en enkele andere renners (O’grady bijv.) waren daar aanwezig… Haha.. denk niet dat ik meer hoef te zeggen :D

Good… back to normal life! Mijn stage gaat ook best goed, heb de afgelopen twee weken weer een hoop kunnen doen, mijn eerste prototypes zijn al gemaakt met de Rapid Prototype machine én getest in het lab. Ben nu druk bezig met simulaties, heb er nu wel vertrouwen in dat dat ook goed gaat komen! Heb vorige week ook weer een presentatie gegeven! Dus probeer gewoon zo ver mogelijk te komen met mijn opdracht, zal zo mijn verslag eens een beetje bij gaan werken!

Verder hebben Pieter en Teun een vlucht geboekt naar Australië, dus die staan hier volgende maand op de stoep! Hoe vet!! Dus daarvoor ook nog wat plannen gemaakt, heb een vlucht geboekt naar Alice Springs, en een tour naar Uluru en King’s Canyon, midden in de Desert… het echte Australië! Ook met Lieke alvast wat dingen geboekt: een klim naar de top van Harbour Bridge, een tour naar Blue Mountains en een dagje Great Ocean Road… weer mooie plannen, wordt ook top!!!

Afgelopen zondag zijn we ook een eigen zaalvoetbalteam gestart met een aantal vrienden van uni. en hebben ook al de eerste wedstrijd gevoetbald! Was weer leuk om een potje te ballen, hadden wel verloren, 9-7, maar ging best goed voor een eerste keer. Morgen is wedstrijd nummer 2! Het is hier vlakbij, 10 minuutjes fietsen, dus dat is wel handig!

Het weer blijft hier erg wisselvallig en nog steeds relatief veel regen voor Australië, deze week ook weer een paar keer doorweekt door de stortbuien. Hopelijk verdwijnt dat snel, maarja voor de studie is het niet verkeerd denk ik, haha :D! Gisterenmiddag zijn we nog naar een Franse crèperie gegaan met 6 man van uni, eentje was jarig geweest. Dat waren echt de lekkerste cakes die ik ooit gehad had, maarja, dat mocht ook wel voor die prijs! Daarna even naar Crown Casino geweest en uit eten geweest in Italiaans restaurant, erg goed ook! Daarna naar een vriend van Baifu (vriend van uni) gegaan om daar een potje poker te spelen, 40$ gewonnen… niet slecht dus…. konden we daarna dus weer uitgeven in een bar @St. Kilda! Was vanochtend rond half 5 weer thuis, haha :D Vandaag relaxdag dus!

Verder wil ik nog even bij deze oma Pop bedanken voor de mooie brief die ik vandaag kreeg en ook mijn nichtje Anne voor de leuke brief en mooie family photo!!

Nou volgens mij ben ik nog een hele hoop vergeten te zeggen (ben ook naar een hele indrukwekkende Titanic Exhibition geweest btw in Melbourne museum met Pat, met echte brokstukken van Titanic, en heb eindelijk m'n eerste kangaroos gezien! Schijnen ook lekker te zijn, binnenkort maar eens proberen)... maar hopelijk gaat het daar in Nederland ook allemaal goed, zou af en toe wel een blog willen lezen van het leven in Brabant, haha! Nee, blijf goed op de hoogte van daar hoor! Heel veel groetjes weer vanuit DownUnder!!!

Cheers buddies!

1 opmerking:

 1. Heej David,

  Hehe, het heeft even geduurd voordat ik doorhad hoe je op deze site kunt reageren op jouw berichten. Want heb ze natuurlijk wel allemaal gelezen! maja blond he ;)
  Leuk man WK-wielrennen, echt iets voor jou. Hoorde van Lieke dat dat een leuk feestje was.
  Moest ff van John zeggen dat de nieuwe shirtjes van het zaalvoetbal binnen zijn, beetje AC milan-achtig. Zijn wel heel mooi, maar jij hebt inmiddels al voor goede vervanging gezorgd voor Hokkenbouwer?
  Fijn dat je stage zo goed gaat, kun je daarna lekker gaan genieten van het land met mijn zussie!

  Veel succes en plezier nog!

  Groeten John en Marlijn

  BeantwoordenVerwijderen