zondag 26 september 2010

Een maandje weg alweer!!Tijd dus voor een nieuwe blog! De tijd vliegt moet ik zeggen. De laatste twee weken heb ik hard gewerkt aan mijn stage, heb al een goed begin kunnen maken met mijn stage! De opdracht begint nu een beetje te lopen, na al het lezen en het doen van tutorials voor alle nieuwe computerprogramma’s kan ik me nu echt richten op de opdracht. Ik heb sinds deze week ook mijn eigen bureau met een nieuwe (!) computer! Dat werkt ook wel wat fijner! Deze week moesten we (alle phd-studenten en interns) trouwens op de campus verhuizen van één gebouw naar een ander, maar dat werd vrijdag goedgemaakt met gebak en in de middag een bbq! Dat zouden ze op de uni in Eindhoven ook wel eens mogen doen! Ik zit nu wel weer met andere mensen in een office, dus heb weer een hoop nieuwe namen om te onthouden.

Voor degenen die dat nog niet weten zal ik in een paar zinnen uitleggen wat ik moet doen - of ja, ik zal een poging daartoe doen! We bestuderen de structuur van bamboo stengels (en andere grasachtige planten) om daaruit inspiratie te halen voor een nieuw, sterk en lichtgewicht materiaal voor de vliegtuigindustrie. We ontwerpen een materiaalstructuur met computerprogramma’s en laten hier ook prototypes van maken, die we later ook gaan testen. De testresultaten vergelijken we dan onder andere met virtuele testen op de computer… Naja, hoop dat het een beetje duidelijk wordt, maar zal er niet teveel op doorgaan anders haken jullie af!

In Melbourne is alles goed trouwens, life’s good! Vandaag ook voor het eerst in een korte broek en T-shirtje door de stad rond kunnen lopen! Een rondleiding door de stad gehad en naar het strand geweest en, jawel, kleine wilde pinguïns gespot! Het was overal weer een enorme drukte, wel mooi om te zien! Zal snel ook wat foto’s sturen vanuit de stad! Gisteren was de grote ‘Footy’ final (Australian Football) tussen twee teams uit Melbourne, dus stond hier de tijd even stil, echt iedereen kijkt ernaar… Het was een beetje een anti-climax, want het werd 68-68, ongelofelijk :D! Nu mogen we volgende week zaterdag weer ruim 3 uur naar de game gaan kijken! Vorige week ook met een vriend van uni en een paar vrienden van hem op stap geweest in Brunswick Street, een heel gezellige straat met veel clubs, pubs en bars! Ook nog even een plaatselijke pub uitgeprobeerd (niet echt hoogstaand :D) en zondags naar de Tim Burton exhibition geweest: de echte batmobiel gezien, het pak van edward scissorhands en de creaties van Alice in Wonderland.. Het vorige weekend was trouwens iets te heftig achteraf, was deze week niet helemaal fit namelijk, beetje verkouden enzo, niet zo gek eigenlijk als ik dit lees… :)

Oh ja, ondertussen hebben Lieke en ik ook nog ‘even’ een planning gemaakt voor onze reis en alle bussen geboekt daarvoor, dus als het goed is zijn we straks op tijd in Cairns en komen we weer terug in Nederland hoor…

En de plannen voor de komende week? Weer hard werken op stage en dan in het weekend naar het WK wielrennen! Dus allemaal kijken op tv of juist niet ;) Zaterdag mogen de dames en zondag de heren… Zaterdag is ook weer de Footy Final, maar die ga ik waarschijnlijk skippen voor het fietsen, nu het wk hier toch is… Zal eens gaan kijken of er meer gekke Nederlandse supporters langs de kant van de weg staan! Ik ga waarschijnlijk in Geelong langs het parcours staan, daar komen ze geloof ik iets van 15 keer langs! Dus weer een mooi vooruitzichtje!

Naja, ik hoop dat het met jullie ook allemaal goed gaat, heb helaas niet altijd tijd om meteen overal op te reageren, maar de mailtjes enzo lees ik zeker en het is fijn om van jullie te horen!!! Heel veel groetjes vanuit Melbourne en tot de volgende blog!

Cheers!

3 opmerkingen:

 1. Mooie foto's schat, ben benieuwd naar de rest! xxx Lieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Davidenko!
  Leuk om je blog weer te lezen! Is dat gebak daar een beetje te doen? het is wel jammer dat die 2 sportevenementen samenvallen! het parcours is waarschijnlijk te zwaar voor sprinters, dus kansen voor Gilbert, Cancellara, Chavanel, Pozzato en heel misschien onze landgenoot Boom? ik volg het ook maar dan vanuit ons kikkerlandje!

  Veel plezier nog! spreek je snel weer
  Grtz Ptr

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi David,

  Leuk verhaal en foto's.
  Goed om te lezen dat je het naar je zin hebt.
  Inderdaad geen slechts idee, gebak en bbq na een verhuizing...wat lag er op: schaap, struisvogel en kangoeroe.

  Succes met je project en het testen van je ingevingen....

  Groet, M

  BeantwoordenVerwijderen